VOOR WIE IS DE VERDUURZAMINGSROUTEKAART?

Voor iedereen die snel een duidelijk en rendabel plan voor de verduurzaming van gebouwen zoekt

Of je nu een vastgoedeigenaar, portfoliomanager, architect, installatiebedrijf of financiële instelling bent. Het verduurzamen van gebouwen is een belangrijk topic. Maar wat zijn nu de beste keuzes om te maken? Wat zijn rendabele en toekomstbestendige maatregelen en investeringen? Met een verduurzamingsroutekaart van PIM Studio krijg je antwoorden op al je vragen.

Lees meer over de verduurzamingsroutekaart

VOOR VASTGOEDEIGENAREN

Snel een concreet, realistisch en objectief verduurzamingsplan.

Er worden aan vastgoed allerlei eisen gesteld die gehaald moeten worden in 2023, 2030 en 2050. Maar de weg ernaartoe is onduidelijk en het web van aanbieders en oplossingen is groot. Wat zijn nu de juiste maatregelen en investeringen, die op een kosteneffectieve manier een gebouw verduurzamen en waar je later dus geen spijt van krijgt?

Bij PIM Studio helpen we je met het maken van de juiste keuzes op basis van een duidelijk en rendabel verduurzamingsplan voor je vastgoed. Met onze verduurzamingsroutekaart kun je verschillende scenario’s tegen elkaar afwegen en zo de juiste beslissingen nemen om je vastgoed te laten voldoen aan de eisen van 2023, 2030 en 2050.

Lees meer over de Verduurzamingsroutekaart
VOOR PARTNERS

Help je klanten bij het maken van de juiste, toekomstbestendige keuzes.

Als adviseur, architect, bouw- of installatiepartij krijg je steeds vaker vragen van je klanten over de verduurzaming van hun gebouwen. Waar moeten we in investeren, wat is slim om te doen? Om je klanten van goed advies te kunnen voorzien wil je een goede berekening maken en daarvoor ben je afhankelijk van de tijd en kennis van anderen. Dat kan anders!

Met onze datagedreven software kun je snel, schaalbaar, nauwkeurig en onafhankelijk verschillende businesscases in energiebesparing voor je klanten doorrekenen. Elke euro wordt vertaald naar subsidiemogelijkheden, energiebesparing, CO2-besparing, terugverdientijd en mogelijke financieringsvormen. De scenario’s met specifieke concrete maatregelen volgen elkaar op zodat een routekaart ontstaat, onderbouwd met een resulterend energielabel berekening. Als partner van PIM Studio krijg je de juiste training, ondersteuning en tools om klanten te begeleiden van intake- tot adviesgesprek. Zo voorziet je jouw klanten binnen twee weken van een onderbouwd advies zodat zij toekomstbestendige keuzes kunnen maken.

Neem contact op over de mogelijkheden
VOOR FINANCIËLE INSTELLINGEN

Help klanten richting de toekomst en verlaag risico’s.

Als financiële instelling ken je de waarde van verduurzaming van vastgoed als geen ander. De verduurzaming van een pand heeft namelijk twee belangrijke effecten. Enerzijds verlaagt het de kosten, verhoogt het de waarde en draagt het bij aan betere rendementen van het vastgoed. Anderzijds draagt het bij aan het halen van gestelde duurzaamheidsdoelstellingen.

Onze verduurzamingsroutekaart maakt het mogelijk om producten te ontwikkelen voor klanten in de energietransitie én tegelijkertijd intern informatie te verrijken ten behoeve van wet- en regelgeving en verplichtingen. De routekaart helpt bij het meten en vergelijken van duurzaamheidsprestaties, het in kaart brengen van potentiële energiebesparingen en CO2-reductie en het verhogen van de vastgoedwaardering.

Neem contact op over de mogelijkheden
Wat klanten over ons vertellen

Libra Revalidatie & Audiologie

“Dankzij de softwaretool PIM Studio zie ik direct welke duurzame investeringen interessant zijn. En weet ik ook welke investeringen niet rendabel zijn.”

Jan de Groot, manager bedrijfsvoering Libra Revalidatie & Audiologie: “Duurzaamheid is al jaren verankerd in onze bedrijfsvoering. We tekenden landelijke en regionale Green Deals om verduurzaming systematisch aan te pakken. Voordeel van deze samenwerking tussen zorgorganisaties, overheden en instituten is het gemak van kennisdeling. Zo kwam ik bijvoorbeeld niet tot een positieve business case voor de aanschaf van een zonneboiler. Ik vroeg advies en werd op het spoor gezet van OVVIA.”

“Al met al geeft PIM Studio heel veel inzicht en input om te komen tot concrete plannen zodat we de juiste investeringen doen op weg naar maximale CO2-besparing.”

Jan de Groot, manager bedrijfsvoering Libra Revalidatie & Audiologie

“PIM Studio helpt ons op drie niveaus met inzicht en input. Allereerst moeten wij vanuit wet- en regelgeving een routekaart maken voor 2030 en 2050. Daarvoor zijn enorm veel basisgegevens nodig die PIM Studio al genereert. Denk bijvoorbeeld aan een energielabel, energiebesparing, CO2-besparing, terugverdientijd voor elke maatregel.”

“Ten tweede is onze wens om niveau goud te bereiken op de milieuthermometer Zorg. Om dit felbegeerde nationale keurmerk te halen, is een gedetailleerde CO2-routekaart nodig. Per installatieonderdeel dat ik wil vervangen, moet ik aangeven wat het duurzame alternatief is en hoeveel CO2 we daarmee besparen. Ook hiervoor geldt dat PIM Studio een schat aan gegevens oplevert die nodig zijn om deze routekaart in te vullen.”

“En het derde niveau waarvoor PIM Studio voor ons meerwaarde biedt, is het meerjaren onderhoudsplan (MJOP). Wens is om dit om te zetten naar een duurzaam meerjaren onderhoudsplan (DMJOP). Zo hebben we inzicht in de vervanging van installaties of installatieonderdelen door duurzame alternatieven op natuurlijke momenten.”

Interesse in een Verduurzamingsroutekaart voor jouw vastgoed?

Ontdek hoe wij u kunnen helpen. Vraag direct een vrijblijvende offerte en intakegesprek aan!

Nu aanvragen
Wij gebruiken cookies

Op www.pimstudio.nl gebruiken we cookies. Dit is nodig om de website goed te laten functioneren. Bekijk ons Privacy statement