WERKWIJZE

In drie stappen naar een verduurzamingsroutekaart

beschrijvende_tekst

STAP 1

Ophalen data

Om te bepalen wat er exact nodig is om jullie vastgoed te verduurzamen tot de gewenste prestaties vragen we jou om drie dingen aan te leveren:

  1. Recente energieverbruiken (van tenminste een jaar)
  2. Een bouwkundige plattegrond van het pand
  3. Antwoorden op een eenvoudige vragenlijst

Daarnaast komt een van onze energie-experts bij het pand langs om te kijken naar de huidige situatie; de bouwkundige elementen, staat van het pand en de bestaande installaties. Hiermee stellen we de digitale tweeling op

STAP 2

Analyse & simulatie van scenario’s

In de tweede stap bekijken we op welke manieren het pand kan worden verduurzaamd. Onze datagedreven software berekent op basis van de digitale tweeling van het pand, slimme algoritmes en erkende rekenregels diverse mogelijke scenario’s. Naar C-label, naar A-label, van gas los, 55% CO2-reductie of op weg naar de eindnorm van 2050?

Met een rekenkracht groter, slimmer en sneller dan 100 adviseurs bij elkaar, weet onze software de scenario’s snel uit een te zetten. Bij ieder scenario wordt duidelijk in kaart gebracht wat de benodigde maatregelen zijn met indicatie van de investeringen en wat dit oplevert aan energiebesparing.

STAP 3

Rapportage & adviesgesprek

In stap 3 leveren we de rapportage met de verschillende scenario’s op. Uiteraard gooien we het rapport niet zomaar over de schutting. In de derde stap lichten we de scenario’s en de bijbehorende verduurzamingsmaatregelen toe tijdens een afsluitend (online) adviesgesprek. We beantwoorden eventuele vragen en helpen je te komen tot een conclusie over het voor jou best passende scenario van verduurzaming.

Onze werkwijze zorgt ervoor dat je in slechts enkele weken (i.p.v. huidige trajecten van maanden met consultants) tot een weloverwogen besluit komt voor de best passende verduurzamingsstrategie van jouw pand. Nu kunt u de juiste stappen zetten met het oog op (toekomstige) wet- en regelgeving.

IN DE STARTBLOKKEN

Van strategie naar realisatie

Met de routekaart kun je gemakkelijk de best passende strategie bepalen voor de verduurzaming van je pand. En als die strategie eenmaal is gekozen, is het tijd om de verduurzamingsmaatregelen door te gaan voeren. Met de routekaart op zak kun je drie kanten op:

  1. Ga zelf verder met je eigen partners en investeringen. Met de verduurzamingsroutekaart als boodschappenlijst kun je met je vaste partijen prijs- en contractvorming en aansluitend realisatie in gang zetten.
  2. Maak een verdiepingsslag met onze partners om het voorlopig ontwerp om te zetten in een definitief ontwerp met bestek. Hiermee ligt er een volledig geëngineerd vertrekpunt waarmee de markt kan worden bevraagd.

    Neem contact op over de mogelijkheden
  3. Ga voor een ontzorgingsconcept van OVVIA, EAASY of BespaarGarant. Zij nemen de verdere ontwikkeling inclusief financiering, uitvoering en monitoring van de verduurzaming van het pand volledig over. Ovvia durft deze investeringen te doen omdat de verduurzamingsroutekaart met 90% zekerheid heeft berekend wat de te verwachten resultaten zijn. Ga je voor het ontzorgingsconcept van Ovvia, dan krijg je de investering in de gemaakte verduurzamingsroutekaart retour.

    Lees meer over OVVIA

Interesse in een Verduurzamingsroutekaart voor jouw vastgoed?

Ontdek hoe wij u kunnen helpen. Vraag direct een vrijblijvende offerte en intakegesprek aan!

Nu aanvragen
Wij gebruiken cookies

Op www.pimstudio.nl gebruiken we cookies. Dit is nodig om de website goed te laten functioneren. Bekijk ons Privacy statement