Verduurzamingsroutekaart

Het overzicht dat je nodig hebt om slimme keuzes te maken

In een Verduurzamingsroutekaart laten we zien wat de meest rendabele mix van maatregelen is om een gebouw te verduurzamen naar verschillende doelstellingen.

In onze software werken we met een digitale tweeling van het gebouw waarmee we kunnen simuleren wat de effecten zijn van verschillende verduurzamingsmaatregelen. Zo berekenen we het meest effectieve scenario bij iedere doelstelling.

Je krijgt een rapportage met een objectief en onafhankelijk overzicht van de verschillende scenario’s voor het verduurzamen van je vastgoed. Ieder scenario bevat een duidelijk toelichting van de maatregelen, het resulterend energielabel, de prestaties en de financiën. Zo kies je de beste verduurzamingsstrategie met het oog op waardevermeerdering van je panden én met het oog op de toekomst van je organisatie.

De voordelen

Minimale tijdsinvestering, maximale zekerheid

PIM Studio helpt om de juiste beslissingen te nemen bij het verduurzamen van vastgoed. Uit PIM Studio volgt een rapportage op maat. Zo heeft u een objectief en onafhankelijk overzicht van de financierbare oplossingen in handen. Geen onnodige investeringen en kostbaar tijdsverlies, maar harde garanties en zekerheid op korte én lange termijn.

Lees wat klanten zeggen over PIM Studio
Meerdere financierbare scenario's

Vergelijken van verschillende, rendabele verduurzamingsscenario's

Om te kijken wat de beste verduurzamingsstrategie is voor jouw pand, werken we scenario’s uit voor vier verschillende doelstellingen. Op basis van deze scenario’s kun jij een weloverwogen beslissing nemen over de verduurzamingsstrategie die je voor jouw pand wilt volgen.

Scenario 1: Verduurzamen naar A-label of voor kantoren naar C-label

Scenario 2: Verduurzamen op een aanstaand natuurlijk moment met maximale netto contante waarde

Scenario 3: Verduurzamen naar het streefdoel van 2030, -55% CO2 t.o.v. huidige situatie. De renovatiestandaard

Scenario 4: Verduurzamen naar de eindnorm van 2050 zonder aardgas, waarbij een 70 kWh/m2 per jaar aan fossiele energie mag worden gebruikt.

Ieder van deze scenario’s bevat een pakket aan specifieke maatregelen, die leiden tot een lagere CO2-uitstoot en een daarbij horend nieuw energielabel. Hierbij werken we alleen met realistische, concrete scenario’s en financierbare oplossingen.

Lees hoe PIM Studio werkt
Een nieuwe basis

De wens achter PIM Studio

PIM Studio is ontwikkeld door ESCo OVVIA. Om antwoord te geven op de investeringsvragen van onze klanten, wilden we snel en nauwkeurig businesscases in energiebesparing kunnen doorrekenen.

Maar de bouw is verzuild, werkt onvoldoende integraal samen, doorlooptijden zijn extreem lang, niet geautomatiseerd en kostprijzen fluctueren op dagbasis. Ondanks goede bedoelingen en inzet, werkte de menselijke factor belemmerend. Dus: hoe konden we die belemmering wegnemen, de kwaliteit verhogen, de kosten serieus verlagen en een opschaling realiseren?

Het resultaat is een procesmatige aanpak, vertaald naar software, een algoritme dat puzzelt, gebaseerd op big data. Dat is PIM Studio.

Lees meer over OVVIA
Building Holland Thumb
Trots! PIM Studio is genomineerd voor de prestigieuze Innovation Challenge
Innovation Challenge 2020
Rabobank en Building Holland
Vastgoeddata
PIM Studio helpt vastgoedorganisaties bij verduurzamen. Lees het artikel over PIM Studio in het magazine Vastgoedsturing
Instituut voor Vastgoed & Duurzaamheid
Jan De Groot In Gebouw Libra 5
Dankzij de softwaretool PIM Studio zie ik direct welke duurzame investeringen interessant zijn. En weet ik ook welke investeringen niet rendabel zijn.
Jan de Groot
manager bedrijfsvoering Libra Revalidatie & Audiologie
Jan Van Hout
PIM Studio helpt om vandaag een verstandige beslissing te nemen met het oog op de toekomst, zoals het klimaatakkoord van Parijs.
Jan van Hout
founder, PIM Studio

Interesse in een Verduurzamingsroutekaart voor jouw vastgoed?

Ontdek hoe wij u kunnen helpen. Vraag direct een vrijblijvende offerte en intakegesprek aan!

Nu aanvragen
Wij gebruiken cookies

Op www.pimstudio.nl gebruiken we cookies. Dit is nodig om de website goed te laten functioneren. Bekijk ons Privacy statement